ÇEREZ POLİTİKASI

Mat İnşaat Turizm Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Mat İnşaat” veya “Şirket”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında veri sorumlusu sıfatını haiz olarak, kişisel verilerin işlenmesinde hukuka uygunluk, dürüstlük ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirdiği faaliyetleriyle, Kanun’a uyum ile ilgili sorumluluklarının farkındadır. Bu sorumluluklarının uzantısı olarak hazırlanmış işbu çerez politikasında,  www.parkbornova.com.tr adresindeki internet sitemizi ziyaretiniz esnasında kullanılan çerezlere ilişkin bilgilendirmeler yer almaktadır.

Kişisel veriler ile ilgili şirket politikamıza, ilgili kişi grubuna göre işlenen verilere, işleme ve aktarım amaçlarına ilişkin detaylı açıklamalara Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası sekmesinden ulaşabilirsiniz.

  1. Çerez Nedir?

Çerez (cookie), web sitemizi ziyaretiniz esnasında, cihazınıza kaydedilen küçük boyutlu metin dosyalarına denilmektedir. Çerezler kullanmış olduğunuz web tarayıcıya göre sitemizi daha verimli kullanmanızı sağlarlar ve kişiselleşmiş hizmetler sunarlar. Böylelikle sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeye fayda sağlar ve internet sitesinde gezinirken kullanım kolaylığına katkıda bulunur.

  • Çerez Türleri ve Kullanım Amaçları ve Türleri

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerez kullanıyoruz.

İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
  • İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;
  • İnternet Sitesinin, sizin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

İnternet sitemizde aşağıda belirtilen çerez türleri kullanılmaktadır.

  Verimli Çerezler  Verimli çerezler, istek oranını sınırlamak ve dolayısıyla yüksek trafikli sitelerde veri toplanmasını sınırlamak için Google Universal Analytics tarafından yüklenir.  
Analitik ÇerezlerAnalitik çerezler ile internet sitesini ziyaret edenlerin sayıları, internet sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, internet sitesi ziyaret saatleri, internet sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.

Portalımız üzerinde kullanmakta olduğumuz çerezler, sadece analitik/performans çerezleridir. Bunlar size ilişkin herhangi bir kişisel veri/bilgi içermez ve siz kullanıcımızı, doğrudan veya dolaylı şekilde kişisel olarak tanımlayamaz.

  • Çerez Tercihleri Nasıl Yönetilir?

Çerez kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcılarınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Kullanıcılarımıza belirtmek isteriz ki, çerezler devre dışı bırakılır veya reddedilir ise, bazı tercihlerin manuel olarak ayarlanmaları gerekebilir, kullanıcı hesabını/hesaplarını tanıyamayacağımız ve ilişkilendiremeyeceğimiz için sitemizdeki bazı özellikler ve hizmetler daha önce kullanıldığı gibi çalışmayabilir. Her tarayıcının çerez yönetimi farklı olduğundan, kullandığınız tarayıcının yardım menüsünü inceleyerek doğru yöntemi bulabilirsiniz. Aşağıda sık kullanılan tarayıcıların bilgilendirme linkleri paylaşılmıştır.

Google Chromehttp://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647  
Internet Explorer  https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies
Microsoft Edge  https://support.microsoft.com/tr-tr/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies  
Mozilla Firefox  http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies  
Operahttp://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/  
Safari  https://support.apple.com/kb/ph19214?  

Kullanıcılar, çerezlerin nasıl yerleştirildiği, nasıl görüleceği ve nasıl yönetilip silineceği dâhil olmak üzere çerezler hakkında daha fazla bilgi almak için www.allaboutcookies.org veya www.aboutcookies.org sayfalarını ziyaret edebilir, Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerini bize iletmek için iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.